Podvodni Beč

V. cava inferior, donja prazna vena, - Samiy tovsty venski stovbur in til, leži u crnoj praznoj ruci s aortom, desno prema njoj. Vona se uspostavlja na razini IV poprečnog grebena od zlittya dviju kičmenih vena, tri do dna aorte i s desne strane. Donji prazni Beč ravno uz brdo, a malo desno i veći prolazi kroz aortu.

Donji viddil joj prilyagê do medijalnog ruba desne m. psoas, zatim idite na prednju stranu te površine i u planinama na poprečni dio dijafragmama. Zatim, ležeći u sulcus venae cavae na stražnjoj površini jetre, donja prazna vena prolazi dijafragmom u šupljinu foramen venae u prazan prsima i odmah teče u desni prednji dio. Pritoke, koje teku izravno u donju praznu venu, pojavljuju se mladim arterijama aorte (osim vv. Hepaticae). Smrad dolazi na zidove zidova i žile orašastih plodova.

Pristinkov_ veni:

 1. vv. lumbales dextrae et sinistrae, prema chotiriju s kože, čini se da su iste arterije, uzimaju anastomoze iz tračeva kralježnice; smrad koji će se osjetiti među sobom kasnija debla, v. lumbales ascendentes;
 2. v. phrenicae inferiores ondje teče u donju praznu venu, de von prelazi u ognjište.

Dan iznutra:

 1. vv. testisi u holovika (vv. ovaricae u žena) popravljaju se u području testisa i istih arterija u viglyad tračevima (plexus pampiniformis); prava v. testicularis teče nezposeredno u donju praznu venu ispod gostry reza, a liva f - u lijevu nirkovu venu pod ravnim rezom. Ostali namještaj je sporiji, vjerojatnije izgleda kao krv i češće zvuči na povećanju vena lijeve plave vrpce u ispravnom redoslijedu (žena V. Ovarice mora popraviti na vratima domara)
 2. v. renales, nirkovi veni, idu ispred istih arterija, mayzhe zvsim prikrivayuchi íkh; liva je bolja od desne i prolazi preko aorte;
 3. v. suprarenale dextra koja teče u donju praznu venu u osnovi je nyrkova vena; v. suprarenalis sinistra je očito izvan dohvata prazne vene i ulijeva se u nirkovu venu ispred aorte;
 4. v. hepaticae, pechinkovy vene, tamo ulaze u donju praznu venu, de vona prolazi duž stražnje površine jetre; vene pečinkova za osvajanje skloništa od peći, gdje zaklon kroz portalnu venu i arteriju pečinkova.

© Kada se potvrdi materijal koji se daje MedicLabu

Podvodni Beč

Donja prazna vena (v. Cava inferior) (slika 420), kao pretvaranje zla desne i lijeve zalne vene na razini IV-V poprečnih grebena, široka je posuda promjera 20-34 mm, u pravilu nema više ventila. Tilki na mjestu pada u desno ispred srca je dejak uzgoja stijenke mesa, nagadu sfinkter, a ponekad se stvori nabor. Dovzhina crnog dijela donje prazne vene 17 - 18 cm, prsa - 2-4 div.

Donja prazna vena u crnoj praznoj veni prekrivena je listom parijetalnog reda, a dešnjak je premješten iz aorte iza svih unutarnjih organa. Na razini IV poprečnog grebena vjetrovi povjetarca tankog crijeva, na razini II - I prelaze grebene, gornji dio dvoprstnog crijeva, crijeva, crijevna vena, crijevni kanal, gornji dio crijevnog kanala. U za. epiploicum, donja prazna vena prekrivena je lisnatim perom i budući da prolazi stražnjim dijelom desne bočne brazde jetre, tada vena pada u nju. Prazna škrinja prodire kroz jedan otvor tetivnog dijela i dijafragme. List donje prazne vene raste iza dijafragme puta bez srednjeg prijelaza mišićnih, kolagenih, elastičnih vlakana vene u dijafragmu.
Donji prazni Beč ima unutarnju, srednju i trajnu loptu. Karakteristično je prisustvo kuglice s kasnim zvonjenjem u crno-bijelom dijelu. U mjesecima depresije proksimalnih i unutarnjih vena je zatezanje mišićnih kuglica na očima mišićnih sfera, u svijetu regulacije venskog izlaza krvi iz unutarnjih organa.
Anomalan razvoj donjih praznih vena češća je vidljivost, kao i prisutnost desne i lijeve stražnje kardinalne vene (slika 421.).

Brkovi donje prazne vene dodani su zidovima i unutarnjim.

Podvodni Beč

Donja prazna vena (LPV) široka je posuda koja se pretvara da je put zlih desnih i lijevih vena u području četvrtog do petog poprečnog grebena. Promjer unutarnjeg dijela središnjeg dijela skladišta je 17-18 cm, a prsnog dijela 2-4 cm. Promjer donje prazne vene je od 20 do 34 mm..

Budova donja prazna vena

Kaže se da se vena nalazi iza unutarnjih organa, u perinealnom prostoru, dešnjakom od aorte. IVC prolazi iza gornjeg dijela crijeva s dvanaest prstiju, iza glave kvržice i korijena hlača. Posuda pada u brazdu pečinke. Prolazeći kroz dijafragmatični otvor područja tetive, IVC se ulijeva u stražnji dio prsnog praznog prostora. M'yazov, kolagena i elastična vlakna stijenke presude umetnu se u zid dijafragmama. Dalí, diyshovshi do perikarda, s obzirom na to da vena teče u desnom atriju. Na ulazu desno ispred srca nalaze se trohe ulaznica. LEL ventil nije.

Promjer donje prazne vene, koja se proteže kroz dikalni ciklus, mijenja se. Pri udisanju vena se stisne, a kad vidihu - proširi.

Sustav donje prazne vene

IVC sustav najvažniji je sustav u ljudskom tijelu, budući da je u prvom dijelu napadaja skriveno približno 70% venske krvi. Dat ću sustav za oblikovanje posuda, koji će odabrati sklonište od donjih dijelova, organa i zidova bazena, kao i od praznih. Viščov, Beč naznačen je Volodjom iznutrica i susjednih pritoka.

Unutarnjim pritokama LPS-a uvodi se:

 • Nirkovi veni.
 • Gonadnim veni (Yichkovaya i Yachnikova).
 • Pečinkov Veni.
 • Dan nadnirnikiv.

Prištinski pritoke NPV su:

 • Dijafragmalna vena.
 • Poprečne žile.
 • Gornje i donje središnje vene.
 • Bočni kryzhovy veni.
 • Klub-poprečna vena.

Hladne prazne vene

Zdravlje IVC-a, u pravilu, uzrokuje paperje jetre, retroperitonealna fibroza, a također, u slučaju limfnih čvorova. Bolest aorte i IVC povećane maternice u žena rodnice uzrok je oštećenja uteroplacentarne cirkulacije krvi i dijagnoza sindroma arterijske hipotonije.

Razvoj naznačene vene za sat vremena vaginosti, još češće prije pojave venske zagušenja, ispunjenja donjih simptoma i razvoja flebitisa.

Tromboza donje prazne vene

Suci iz medicinske dijagnoze, tromboza donje prazne vene (statistika je također potvrđena) napadaji oko 11% venske tromboze donjih simptoma i zdjelice. Tromboza koja se daje venyi buvaê, i prva i druga (svi da leže kao provokator).

Primarna tromboza vene kao rezultat utvrđivanja dobrog ili lošeg oteklina, ozljeda ili urođenih oštećenja vene. Provokatori glave sekundarne tromboze napuhavaju se IVC-om ili klijanjem Sudinija bucmastim.

Medicinski stručnjaci vide trombozu jetrene dylyanke, nirkove dlyanke i distalne vene dylyanke.

Trombozu nirk segmenta vene karakteriziraju važne lezije mrežnice, koje su često fatalne.

Tromboza jetrenih vena uzrokovana je oštećenjem funkcija glave jetre, kao i trombozom vena. Glavni simptomi cijele bolesti su: promjene u bolesti, ascites, bolovi u trbuhu, dispeptični poremećaji, bolesti jetre i slezene.

Trombozu distalnog segmenta vene karakterizira cijanoza, kao i oticanje poprečnog područja, donjeg dijela trbuha i donjih simptoma. Inodi nabryak spontano na klipu tkiva dojke.

Líkuvannya tromboza donjih praznih vena, najčešće, konzervativno. U datoj je situaciji lijek povezan s trombolitičkim lijekovima, antikoagulansima i antiepilepticima. U slučaju dijagnosticirane trombembolije naslijeđene arterije, indicirana je rekonstruktivna operacija.

Gornji i donji prazni Beč

Prazne vene čine osnovu venskog sustava i grade se od dva debla - gornje i donje vene, koje se sklanjaju od ljudskog tijela i padaju u srce.

Anatomija praznih vena

Gornji dio nalazi se u praznim grudima, a sam gornji dio. Vaughn se pretvara da je ljut na dvije vene - brahijalnu glavu (desno i lijevo). Uzimajući klipić na rubu prvog rebra, desna prsna kost, ravno prema dolje, pada u rub trećeg desnog rebra u desnom atriju. Vona legne u desno pluće, više od nje kako bi prošla aortu. Iza gornjeg praznog nalazi se korijen desne ostavštine, na rubu drugog desnog rebra, perikarda. Prije ulaza u prazni perikard u njega se ulijevaju dvije vene: nesparene i poluneparne.

Donji prazni Beč treba popraviti u crno praznom. Vaughn se smjestio na žilavim venama, idi uzbrdo, idi desno od aorte prema dijafragmi. Vona se nalazi u prostoru iza trbuha, iza unutarnjih organa. Kroz otvor na dijafragmi von-a, idite do prsnog koša praznog, spustite se do perikarda, padnite, tako da je i on sam i gornji prazan, u desnom prednjem dijelu srca. Na NPV, početak vene pada:

 • pečinkov;
 • dijafragmatični donji;
 • nadbubrežna desno;
 • nirkovi;
 • prava jačnikova ili jačkovaja;
 • preko.

Donja prazna vena uzima se u tri dijela: infrarenalni, bubrežni i pecinasti.

Iščupane vene

Glavna patologija praznih vena infiltrirana je u velikim razmjerima, abnormalno loša (začepljenje), kao i tromboza ili oteklina. Zemlje koje se razviju u vezu s patološkim stanjima nazivaju se sindromom gornje prazne vene i sindromom donje prazne vene.

SVC sindrom

Patologija se razvija na trombozi lisnih uši ili suzbijanju gornje prazne vene, što će rezultirati uništenjem venskog izgleda šija, glave, ramenog pojasa, gornjeg dijela tuluba. Vjerojatnije je da će se sindrom pojaviti kod osoba od 30 do 60 godina.

uzrok razvoja

Tri su glavna uzroka dijagnoze sindroma:

 • kompresija ekstravazalna;
 • klijasto bucmasto;
 • zgrušavanje.

U većini slučajeva prije SVC sindroma stvaraju se loši puhovi, kao što su:

 • nasljedni rak (probudite se udesno);
 • limfom;
 • metastaze u sredini s rakom dojke, yêchka, prostate;
 • limfogranulomatoza;
 • sarkom.

Krym, mogu postojati neki drugi razlozi:

 • puffi su dobri;
 • infekcije (sifilis, tuberkuloza i inši);
 • aneurizma aorte;
 • konstriktivni perikarditis;
 • medijastinitis fibrozan.

SVC sindrom se može razviti u slučaju venske tromboze, ali nije često viđen tijekom trivijalne kateterizacije ako u njima postoji elektrokardijalni stimulator.

simptomi

Varijabilnost simptoma posljedica je činjenice da je cirkulacija krvi ozbiljno oštećena, a također i zbog razvoja SVC sindroma. Možda ste kronični (s kompresijom i puhlinima), kao i gostoljubivost (u slučaju tromboze).

Patologiju karakteriziraju tri znaka: cijanoza sjajnih zakrivljenosti, zametaka, širenje rodoslovnih vena na licu, ramenima, rukama i gornjem dijelu tuluba.

Krym, prije manifestacije sindroma gornje prazne vene, prijavljeno je sljedeće:

 • žuč u području dojki;
 • kašalj;
 • zadishka;
 • napadati dah;
 • promukli glas;
 • oticanje grkljana i guchnee zvuk zviždaljkom;
 • Poteškoće u radu sa:
 • krvarenje (nos, stravohodu, legenev), napuhnuto venskim škripcem;
 • glavobolja, buka u glavi;
 • zapletanje imovine;
 • pospanost;
 • sudomi;
 • smanjenje zoru, suzenje, shvidke stomlennya oči;
 • buka u ušima, glasine, halucinacije, gubitak sluha.

Simptomi se više savijaju ako se tegobe prihvate u ležećem položaju.

dijagnostika

Za dijagnozu SVC sindroma provodi se niz praćenja, u sredini:

 • RTG grudnog koša;
 • Magnetska rezonanca;
 • CT;
 • bronhoskopija;
 • UZDG;
 • Mediastinoskopije;
 • torakoskopija i biopsije.

lykuvannya

Líkuvannya leži u uzroku razvoja sindroma. Kao rezultat, preljev je vezan zbog zle bucmaste, znači razmjenu i kemoterapiju. Ekstravazalnom kompresijom možemo biti svjesni stagnacije kirurških metoda: vidjeti zle i dobre puhline ili ciste.

U slučaju tromboze naznačeni su trombotični događaji, kao i trombektomija.

Krym, sve dok uzrok razvoja patologije ne može biti simptomatski, može uključivati ​​razvoj niskog sadržaja soli, inhalacijsku kiselost, unos diuretika i kortikosteroida.

IVC sindrom

Neuspjeh donje prazne venske vene i u smislu pojava, i kao rezultat toga pripisuje se najvažnijim oblicima venskih okluzija. Ostaviti da se razvije u slučaju tromboze nižih simptoma i ubrzanog razvoja bolesti. Cijena je tipična za pacijente s tromboflebitisom i za one koji imaju nižu praznu venu kako bi se spriječila embolija u naslijeđu..

U pravilu, trombozu IVC-a prati tromboza palica-stegovnih vena ili tromboza glibnih vena, ali ponekad može biti obostrana (u većini slučajeva), kao i desna i desna.

uzrok

Točni uzroci sindroma IVC nisu jasni, ali provokativni službenici vide sljedeće:

 • gubitak krvi;
 • venska bolest zarazne prirode;
 • promjene u biokemiji;
 • genetska snaga.

Ridscheov sindrom razvija se uz mrzlicu pražnjenja crne boje i ehinokokozu.

dijagnostika

Dijagnoza se postavlja u prostorijama laboratorijske dijagnostike: poštanska, biokemijska i analiza grkljana krvi i instrumentalne metode: RTG, ultrazvuk, MRI, CT, flebografija.

simptomi

Simptomi leže u fazi začepljenja žile. To je posebno važno u slučaju začepljenja gornjeg dijela stovbura donje prazne vene te u slučaju ponovljene okluzije jetrenih vena i razvoja nirkovog sindroma. S takvom lokalizacijom tromboze smrt je najčešće.

Prije prvih simptoma IVC sindroma, u nižim simptomima mogu se osjetiti kvržice. Prikaži bliže povezane s lokalizacijom patološkog procesa:

 • Ako postoje blokade u veni, nedostaje arterija nirkovije, tada mogu postojati takvi simptomi: blokade u prorezima - oticanje nogu-nedostatak nirkove.
 • Yaksho educira suce zakritija niže od rizika od nirkovitih arterija, koleba znakove varikoznih bolesti: oticanje crnaca, tjelesnih organa-sinusa na koži - pojava slabosti - i bolova u nogama.

Pored navedenih simptoma, možete upravljati svojim pulsom, možete osjetiti slabost i osjećati trivijalnost, možete pomicati porok.

Liječenje IVC sindroma

Shema pjevanja lykuvannya vidsutnya. Zvvychay priznachayut antitrombotični lijekovi, koji su učinkoviti u stupnjevima klipa uspostavljanja tromba. Indikacije za uzimanje vitamina (C i E), koji mijenjaju presudu. Dobro je živjeti u proizvodima, bogatim vitaminima. Askorbinska kiselina nalazi se u agrumima, kiv i bobama bagatokh, vitamin E - u žitaricama, mahunarkama, ječmenom štednjaku, ružinom ulju. Preporuča se uključiti u raciju ízhu, rutinu bagatu (grožđe, marelice, kupus, peršin, rajčica, kríp, peršin, itd.). Krym, potrebni takvi mikroelementi, jak zalizo, sredina, cink.

U nekim se slučajevima može pokazati da postoji kirurško liječenje, kada se vidi tromb ili se izvede stentiranje venskog prstena. U pravilu je potrebna operacija:

 • s trombembolijom IVC;
 • s začepljenjem vena nirok i jetre;
 • kod koarktacije IVC.

profilaksa

Važno je potražiti groznicu krvi i u slučaju nastanka štete smrću odmah, a zatim i lykaru. Potrebno je odmah ukloniti bolesti organa krvotvorne i srčane i srčane patologije. Prije liječnika potrebno je okrenuti se kod prvih znakova NPV.

prognoza

U slučaju brzo razvijenog sindroma i neskladne prognoze na sat, prognoza je očito tolerantna.

Sindrom donjih praznih vena tijekom razdoblja trudnoće

IVC sindrom može se razviti s vaginošću. Objasnit će zašto maternica raste u veličini i mijenja vensku cirkulaciju krvi.

Sindrom se najčešće dijagnosticira u slučaju višeplodne trudnoće, velikog ploda, visokog krvnog tlaka, gubitka grkljanske krvi, hipotonije.

Omogućite tipu venske krvi iz donjeg dijela kreveta u rodnici da prolazi kroz nesparene i grebenaste vene i cirkulaciju krvi da postanu normalni.

Nerijetka je situacija kada dođe do laganog kolapsa, kada postoji carska reznica i bolest.

Ako maternicu zatvori IVC, cirkulacija krvi u nirkama i samim maticama može se pogoršati, a fetus će se začepiti, može uzrokovati nestajanje posteljice, razvoj varikoznih vena i trombozu.

visnovok

Sindrom gornjih i donjih praznih vena - da biste podnijeli ozbiljnu patologiju, jer možete pretrpati život ljudi, još je važnije odmah je vidjeti i vidjeti. Posebno je vrijedno slijediti svoje samopoštovanje, kao i prijateljske čimbenike prije razvoja sindroma.

Sustav donje prazne vene

Donji prazni Beč (v. Cava inferior), učvršćujući se na razini V poprečnog grebena od zla desne i lijeve strane lateralnih vena klubova, leži iza vrata, dešnjak iz aorte, čineći se bočno od limfnih čvorova. Prolazeći iza jetre, donja prazna vena prekrivena je tkivom, a zatim kroz otvor u tetivnom središtu dijafragme prodire u sredinu i u perikardijalnu vrećicu, zbog čega se netočno vidi u desnom prednjem dijelu srca.) (Div. Promjer vene na uhu uha je 20 mm, a oko ruke doseg je 33 mm.

Donji prazni Beč prihvaća dječake s obje strane, kako iznutra, tako i s dna. Postavljeni preko vena i donjih vena dijafragmama prije bočnih vena.

Preko vena (v. Lumbales) u više od 4 para pojavljuju se u poprečnim arterijama i to tako segmentarno kao i interdigigirane vene. Preko vena dermalne strane stvara se ona s jednom vertikalnom anastomozom koja se s vanjske strane vene uspostavlja duž tankog venskog trupa. Gornja debla su trivijalna kod nesparenih (dešnjaka) i poluneparnih (lívoruch) vena. Preko vena sklonite se od kralježnica, vena i venskih pleksusa kralježničnog panja.

Prije unutarnjih vena donjih praznih vena, oni nose Semennikov vene u holovikovima i yachnikovs u ženki, nirkovima, nirkovima i pečinkama. Ostanite kroz vensku živicu jetre vezane vratima.

Sem'yana vena (v. Testiculans) da se pokaje kod zločinaca i njegovog dodatka, učvršćivanje u sredini sedmogodišnje vrpce je deblje vensko ogovaranje i desničar pada u donju praznu venu, a gospodar - u venu nirka.

Yakchnikova Vienna (v. Ovarica) za popravak vrata jajašca, prolazeći kroz široku maternicu, nadgledajući istu arteriju i nadal poput Semennikove vene.

Nirkova Beč (v. Renalis) da se pokaje na vratima Nirka decilcoma da bi završio s velikim šalama, koje leže ispred arterije Nirkove i padaju u donju praznu venu. Nirka vena također ima priljev vena iz vena i masne kapsule nirke.

Suprarenalna vena (v. Suprarenalis) ulijeva se u donju praznu venu s desne strane, a livoruch - u nirkovu venu.

Pechinkovy vene (vv. Hepaticae) u broju od tri poziva ne nose se, pa tamo padaju u donju praznu venu, vrag stisnut u peć. Iza vena pečinke nalazi se zaklon koji je do peći došao pečinkovitom arterijom i venom.

Tema 37. Sustav donje prazne vene. Veni nizhnyaya kintzivki

Godine - 2

1. Relevantnost prema onima

Donja prazna vena samiy tovsty stovbur tila ljudi. Utoci, koji stvaraju venu u praznoj zdjelici, tvore gustu mrežu venskih tračeva, što može biti od velike važnosti u odljevu krvi iz organa male zdjelice, tako da može doći do zagušenja venske krvi u cijelom procesu patološkog. Za lykar je neophodno znanje o sustavu Sudin donje prazne vene

2. Specifični ciljevi

1. Poznavati topografiju donjih praznih vena, pritoka

2. Znati veni isprazniti sliv, ihkh pritoka

3. Poznavanje vena donje kintsivke, topografije, pritoka

3. Osnovno znanje, viminnya, savjeti, potrebni za vivchennya od strane onih (interdisciplinarna integracija)

1. Topografija donje prazne vene, njezin oblik

2. Topografija matičnih arterija, pritoka

3. Topografija kliznih žila donjih pritoka kintzivka, íkh

4. Topografija vena u praznoj zdjelici, pritoka

5. Topografija površinskih vena donje kinsivke, pritoka

4. Zm_st onih.

Donji prazan Beč (vena cava inferior)

Donja prazna vena formira se na razini IV poprečnog grebena, ide uz greben, kroz otvorenu venu, prolazi kroz dijafragmu u prsnu kost, pada u desnu prednju stranu, uzima vensku krv organa seoskih dječaka, odozdo kintsivok

Iz stabljika, mladih organa crne prazne i jetre, sklonište se penje u donju praznu venu duž nadolazećih pritoka;

- donje dijafragmatične vene (v. Phrenicae inferiores);

- preko vena (vv. lumbales);

- prava í liva nirkoví veni (v. Renales dextra et sinistra);

- prava nadnirkova Beč (v. Suprarenalis dextra);

- prava yachkova Beč (v.testicularis dextra) u čolovikovu,

prava jačnikove vene (v. Ovarica dextra) u žena,

- pechinkovy vene (v. hepaticae).

Napomena: vene liva nirkova i liva jačkova (jačnikova) ulijevaju se u venu live nirkova.

Veni isprazni zdjelicu

1. Zagalna klub Beč (vena iliaca communis) - par koji se pretvara da je zlo unutarnjih i vanjskih vena kluba.

Od zla desne i lijeve strane bočnih vena na rivni IV poprečnog grebena oblikuje se donji prazni Beč.

2.Ovnishnya klubova beča (vena iliaca externa) odabrat će vensko sklonište iz svih ustanova koje će imati istu arteriju.

Z. Unutarnja vena kluba (vena iliaca interna) - sakupljanje venske krvi sa zidova i organa prazne zdjelice. Pritoci unutarnje arterije kluba.

Napomena: u unutrašnjosti prazne zdjelice postoje venski tračevi:

- mikurova (plekhis venosus vesicalis);

- maternica (plekhis venosus uterinus) u žena;

- rektum (plexis venosus rectalis);

- prostata (plekhis venosus prostaticus) u čolovikovu;

- pikhvoe (plekhis venosus vaginalis) u žena.

Veni nizhnyaya kintzivki

Veni donje kintzivke dodaju se gliboku i površini. Gliboki vene nadgledaju arterije: od pedalnog venskog luka (arcus venosus plantaris pedis) idu dvije stražnje velike vene (vv. Tibiales posteriores) i dvije prednje velike poplite vene (vv. Tibiales) Prodovzhuyutsya u stegovoj veni (v. Femoralis). Stegova vena prolazi kroz Sudinsku lakunu i nastavlja se do posljednje vene kluba. Površinske vene:

1) pogled na venski luk stopala (arcus venosus dorsalis pedis) uz bočni rub noge; smještena je lateralna vena pedikula na nozi - mala vena (v. Saphena parva), koja pada u venu pedikolina;

2) kao velika venska mrežica stopala (rete venosum dorsale pedis) duž medijalnog ruba noge, ako je medijalna pedikularna vena noge velika vena (v. Saphena magna), koja se ulijeva u stegnovsku venu.

Donji prazni Beč. Stvaranje donje prazne vene u novorođenčadi vidi se na razini 3-4 poprečna grebena. Zatim se razina zlittya vena palice korak po korak spušta i sve dok razdoblje zakonske zrelosti (13-16) stjenovito u visovima ne započne na razini 4-5 poprečnih grebena. Kut je oblikovao donje prazne vene novopridošlih 63 ° (od 45 ° do 75 °). Populistička narodnost Pislya korak po korak za rast i čuvanje starijih ljudi 93 ° (od 70 ° do 110 °).

Dovzhina naborane donje prazne vene u djece po prvi put života raste sa 76,6 mm na 100 mm. Odjednom možete oblikovati donju praznu venu, možete vidjeti zidove velike trgovine, niže na gornjoj praznoj veni. Imaju svojevrsne elastične membrane, jer jasnije raspoređuju ljuske. U sredini prstena kugla se kotrlja kružno, a kasnije na elementima pečenog mesa.

Podvodni Beč

1. Sustav donje prazne vene. Domaći i međunarodni klubovi i arterije i vene. Gateway sustav. Kava-kavalne i lučno-kavalne anastomoze. Cirkulacija krvi fetusa i novorođenčeta. Unutarnje palice i arterije i vene.

2. VEGETATIVNI ŽIVČANI SUSTAV. SIMPATIČNI I PARAZIMPATSKI DIJELOVI.

Tema 1. Sustav donje prazne vene. Kuće i pozivni klubovi Arterije i Veni.

prazan Beč

(šuplja vena donja)

Donji prazni Beč (vena cava inferior) treba popraviti na IV - V poprečnim grebenima (kralješci lumbales [IV - V]) u slučaju zlitty:

- društveni klub livoy veni (v. iliaca communis sinistra);

- desni spilnoy klub veni (v. iliaca communis dextra), zdesna i na dnu rascjepa aorte (bifurcatio aortae).

Vaughn prolazi kroz tetivni centar dijafragmi (centrum tendineum diaphragmatis) u stražnjem donjem dijelu, a zatim u gornjoj sredini pražnjenja prsnog koša (mediastinum superius cavitatis thoracis) i udubljenju u desnom prednjem dijelu (atrium dextrum).

Na donjoj praznoj veni (vena cava inferior) dostupni su:

- prištinski pritoci donje prazne vene (vv. parietales venae cavae inferioris);

- unutar pritoka donje prazne vene (vv. viscerales venae cavae inferioris).

Prije prizidne pritoke donje prazne vene (vv. parietales venae cavae inferioris) lagati:

- poprečne vene (vv. lumbales) - duž chotiri ili pet strana kože sklanjaju se sa stražnje strane praznog trbuha (paries posterior cavitatis abdominis), kičmenog kanala (canalis vertebralis), leđne moždine te ovojnice (etulla spinal) ), površinski oblikovana preko arterija (aa. lumbales).

Gornje chotiri vene mogu lako teći u donju praznu venu (vena cava inferior), volio bih da mogu teći u gornju poprečnu venu (v. Lumbalis ascendens).

P'yata je pritok pritoka palice-poprečne vene (v. Iliolumbalis) ili društvene vene vene (vena iliaca communis).

Anastomozira smrad viskoznom poprečnom venom (v. Lumbalis ascendens).

- donja dijafragma vena (vv.phrenicae inferiores) - vena, koja nadzire istu arteriju (aa.phrenicae inferiores).

Desna vena (vv. Phrenicae inferiores dextrae) ulijeva se u donju praznu venu (vena cava inferior), a livi (vv.phrenicae inferiores sinistrae) - iz vene liv nadnirkov (v. Suprarenalis sinistra), liv nyrkova prazna vena (vena cava inferior).

Prije hranjive pritoke donjeg praznog veni (vv. viscerales venae cavae inferioris) trebaju biti:

- prava jačkove vene (v. testicularis dextra), za žene - prava jačne janice (v. ovarica dextra), na popravak sa stražnjeg ruba testisa (margo posterior testis), jer vrata jajnika (hilum ovarii) imaju brojne vene, jaka pleksus pampiniformis).

Nosi sklonište od desnog trača nalik na lozu (plexus pampiniformis dexter) do donje prazne vene (vena cava inferior).

Tračevi poput vinove loze (plexus pampiniformis) i jačkove vene (v. Testicularis) leže u naboru sem'yanogo kabla (funiculus spermaticus);

- vena liva jačkova (v. testicularis sinistra), kod žena - vena liva jačnikova (v. ovarica sinistra), koja se spušta u lijevu nirkovu venu (v. renalis sinistra);

- nirkovi veni (vv. renales) - momci, izađite iz nirkovog vorita (hilum renale) i, anastomozirani s poprečnim venama (vv. lumbales), ulaze u donju praznu venu (v. cava inferior) između prvog i ostalih poprečnih grebena );

- prava suprarenalis dextra (v. suprarenalis dextra), za ulazak u suprarenalis (hilum glandulae suprarenalis);

- vena live nadnirkova (v. suprarenalis sinistra), koja teče u venu lire nirkov (v. renalis sinistra);

- pechinkovy vene (vv. hepaticae) - tri-chotiri velike vene ulijevaju se u donju praznu venu (v. cava inferior) u jetrenicu (regio hepatis) u borozhnaya vena (sulcus venae cavae).

Spilna klubova Beč

(v. iliaca communis)

Spílna klubova beča Smještena na rijeci kriszhovo-club suglob (art. Sacroiliaca) sa zlitty:

- interni klub veni (v. iliaca interna);

- zovnishnioi klub veni (v. iliaca externa).

Interni klub Beč

(v. iliaca interna)

Interni klub Beč može:

- unutar pritoka, sve dok se distribuira jedna arterija.

Uz bočne pritoke unutarnjeg venskog kluba je takav:

- gornji s_dnichn_ veni (vv. gluteae superiores);

- donji sídnichní veni (vv. gluteae inferiores);

- stražnje vene (vv. obturatoriae);

- bichni kryzhovy veni (vv. sacrales laterales);

- palica preko vene (v. iliolumbalis), koja se često ulijeva u kralježničnu venu (vena iliaca communis);

- srednja Beč Kryzhova (v. sacralis mediana), koja se često ulijeva u venu live spilnu (vena iliaca communis sinistra).

Nutroschevove pritoke unutarnjeg kluba veni nastala od takvih venskih tračeva:

- jezivi venski tračevi (plexus venosus sacralis);

- ispred mychurovozalous venskih tračeva (plexus venosus prostaticus), unesite u jak:

- gliboka stražnja vena statičnog člana (v. dorsalis profunda penis);

- gliboki veni statičnog člana (vv. profundae penis);

- vene na stražnjim vratnicama (vv. scrotales posteriores);

- mihurični venski tračevi (plexus venosus vesicalis), jak uključuje:

- míkhuroví veni (vv. vesicales);

- rektalni venski tračevi (plexus venosus rectalis), jak uključuje:

- gornje rektalne vene (vv. rectales superiores), koje se ulijevaju u donju brijovsku venu (v. mesenterica inferior);

- srednje rektalne vene (vv. rectales mediae), koje se ulijevaju u unutarnju venu kluba (v. iliaca interna);

- donje rektalne vene (vv. rectales inferiores), koje se ulijevaju u unutarnju sororitnu venu (v. pudenda interna);

- maternički venski tračevi (plexus venosus uterinus), jak uključuje:

- maternična vena (vv. uterinae);

- píkhvove venski tračevi (plexus venosus vaginalis), jak uključuje:

- maternična vena (vv. uterinae).

Ime kluba Beč

(v. iliaca externa)

Naziv kluba Beč je za promociju stegnova veni (v. femoralis) i zaklon od donjih vena donje kinsivke.

Iz mirisnog mirisa (lig. Inguinale) na kraju vene palice (v. Iliaca externa) ulijevaju se u:

- donja epigastrična vena (v. epigastrica inferior);

- gliboka oginalna vena palice cistke (v. circumflexa ilium profunda).

Gateway sustav. Kava-kavalne i lučno-kavalne anastomoze. Cirkulacija krvi fetusa i novorođenčeta.

VORITNO PECHINKOVO VENI SUSTAV

Vorítna pechinkova vena (vena portae hepatis) pržena je na našem pechinkovu - crijevnom ligamentu s dva i dva prsta (lig. Hepatoduodenale) između kanala za ispuštanje (ductus choledochus) i mesovitog protozojskog oblika arterije sa zlitty:

- Verkhnyaya Brijovoy Veni (v. mesenterica superior);

- nizhnyaya brijovoy veni (v. mesenterica inferior);

- slezena vena (v. splenica).

Vaughn uzima vensko sklonište od nesparenih organa cavitas abdominis, krim pechinki (hepar).

Prije ulaza na vratima jetre (porta hepatis) na vratima vene pečinke (v. Portae hepatis) ulaze u takve pritoke :

- žile mičurova (v. cystica);

- prava šlunkovske vene (v. gastrica dextra);

- vena live šlunkove (v. gastrica sinistra);

- frontalna vena (v. prepylorica);

- natečene vene (vv. paraumbilicales).

Tsi pritoke na vratima pečinke (porta hepatis) ulijevaju se u portal vene pečinke (vena portae hepatis), nevino kod peći.

Porto-kavaljne anastomoze odobrile su mízh :

- vena gorse pechinkova (v. portae hepatis);

- gornja prazna vena (v. cava superior);

- donja prazna vena (v. cava inferior).

Porto-kavalne anastomoze su:

- na drugarskom dijelu stravohoda (pars abdominalis oesophagi) mízh:

- livaya shlunkovy vena (v. gastrica sinistra) - sustav vortnoy pechinkovyh vena (v. portae hepatis);

- stravohidnymi vene (vv. oesophageales) - sustav gornjih praznih vena (v. cava superior);

- u blizini vašeg rektuma (rektum) mízh:

- gornja rektalna vena (v. rectalis superior) - sustav vortnoy pechinkovaya vene (v. portae hepatis);

- srednja rektalna vena (rectalis media) - sustav donje prazne vene (v. cava inferior);

- donja rektalna vena (v. rectalis inferior) - sustav donje prazne vene (v. cava inferior);

- gornja epigastrična vena (v. epigastrica superior) - sustav gornje prazne vene (v. cava superior);

- papulok vene (vv. paraumbilicales) - sustav vortnoy pechinkovo ​​vene (v. portae hepatis);

- donja epigastrična vena (v. epigastrica inferior) - sustav donje prazne vene (v. cava inferior);

- na vašem vischidnoy rubu crijeva (debelo crijevo uzlazno) i donjeg kolona (colon descendens) između:

- poprečne vene (vv. lumbales) - sustav donjih praznih vena (v. cava inferior);

- desni rub crijevne vene (v. colica dextra) i lijevi rub crijevne vene (v. colica sinistra) - sustav vrtložne jetrene vene (v. portae hepatis).

Kavo-kavalne anastomoze odobrile su mízh :

- gornja prazna vena (vena cava superior);

- donja prazna vena (vena cava inferior).

Kavo-kavalne anastomoze su takve:

- mízh gornja epigastrična vena (v. epigastrica superior) - sustav gornje prazne vene (v. cava superior), a donja epigastrična vena (v. epigastrica inferior) - sustav donje prazne vene (v. cava inferior);

- mízh poprečne vene (vv. lumbales) - sustav donjih praznih vena (v. cava inferior), a gornje desne i lijeve poprečne vene (vv. lumbales ascendentes) - sustav gornjih praznih vena (v. cava superior);

- mízh torakalno-epigastrična vena (v. thoracoepigastrica) - sustav gornje prazne vene (v. cava superior), i površinske epigastrične vene (v. epigastrica superficialis) - sustav donje prazne vene (v. cava inferior);

- mízh poprečne vene (vv. lumbales) - sustav donjih praznih vena (v. cava inferior), ízníshny grebenski tračevi (plexus venosus vertebralis externus) - sustav gornjih praznih vena (v. cava superior).

Fetalni krvožilni sustav čini niz uvredljivih specijaliteti, kako se razviti iz krvožilnog sustava i rasta ljudi:

- arterijski krov (sanguis arteriosus) ulazi u fetus nesparenim pupčanim venama od majke, gdje vene odlaze od rasta ljudi, postavljajući okruglu vezu jetre (lig. teres hepatis);

- zaklon u posudama, koji će tkanini pružiti kiselo, je s misom. Samo su pupčane vene arterijske;

- između pupčane i donjih praznih vena, funkcija anastomoze je venski kanal (ductus venosus) - kanal Arantije, koji je odgovoran za rast populacije, stvarajući venski ligament jetre (lig. venosum hepatis);

- krov iz donje prazne vene teče iz desnog pretkomora u lijevom kroz ovalni otvor (foramen ovale), gdje je preklopljen u srednjefrontalni septum (septum interatriale);

- mala cirkulacija krvi (circulus sanguineus minor) nije funkcionalna;

- između luka aorte i legenevim stovburom, funkcija arterijskog kanala (ductus arteriosus) - botalnog kanala, kroz zaklon jaka, koji je potrošen iz desne šlunočke na legevenskom stovburu, da prolazi kroz veliku cirkulaciju krvi (circulus sanguineus major)

- više nasicheny kisela mushana, krov glave (caput), shia (collum; cervix), gornji dijelovi (membra superiora) i gornji dio tuluba (pars superior trunci).

Donji dio tuluba i donji dijelovi (pars inferior trunci et membra inferiora) krvlju se isisavaju iz tanke krvi iz značajne količine ugljičnog dioksida i proizvoda u razmjeni krvi.

Od fetusa do posteljice, sklonište teče kroz uparenu pupčanu arteriju (a. Umbilicalis).

Narod Pislya, zajedno s pojavom dikhannya, počinje funkcionirati manje cirkulacije krvi (circulus sanguineus minor).

Pupčana vrpca fetusa narast će 6-7-og dana.

Kanal Botala zarastao je 9.-10.

Ovalna rupa usred prednjih pregrada obrasla je 30. narodnjak dobu pislya.

Cirkulacija krvi za ljude

Kad se fetus rodi, majčine se veze prekidaju - pupkovina se prva pukne i slomi.

Kao rezultat petljanja u mentalni centar u ugljičnom dioksidu, legende popravljaju funkciju, legende o sucu se šire, stisak krvi u lijevoj polovici srca pomiče se, pupčane arterije i vene počinju se zatvarati, oči se otvaraju natrag.

Udaljeni ovalni otvor (foramen ovale) je obrastao, arterijska izbočina (ductus arteriosus, Botaliv protik) i venski kanal (ductus venosus, Arantziv protic) pretvaraju se u firoidni zvuk - arteriosus arteriosus 'yazku (ligamentum venosum).

Pupkova vena (v. Umbilicalis) vidi se u starije osobe s imenom okruglog ligamenta jetre (ligamentum teres hepatis), pupčane arterije (aa. Umbilicales) kao bikariozna vlaknasta vrpca - kasna mišićna vezikulopatija (ligament).

Kao rezultat svih ovih procesa uspostavit će se cirkulacija krvi postnatalnog tipa.

Unutarnje palice i arterije i vene.

Spilna klub arterija

(arteria iliaca communis)

Arterija uspavane palice koja se spušta u malu zdjelicu (pelvis minor) i na rivnu padine križova-palice (čl. Sacroiliaca) spušta se do:

- pozivajući arteriju kluba (arteria iliaca externa);

- unutarnja arterija kluba (arteria iliaca interna).

Unutarnja arterija kluba

(a. iliaca interna)

Unutarnja arterija kluba (a.iliaca interna), koja se nalazi na gornjem rubu velikog sidničnog otvora (margo superior foraminis ischiadici majoris), raspoređena je u:

- prednji stovbur (truncus anterior);

- stražnji stovbur (truncus posterior).

Prednji i stražnji stovburi (trunci anterior et posterior) sisa krvi:

- stabljike i organizmi male zdjelice (parietes et organa pelvis minoris).

Gilki unutarnje arterije kluba (rami arteriae iliacae internae) možemo podijeliti na:

- nutrochevy gilki (rr. viscerales);

- pristinkoví gílki (rr. parietales).

Prije bočne stijenke unutarnje arterije kluba (rr. parietales arteriae iliacae internae) trebaju biti:

- palica preko arterije (a. iliolumbalis), jak krvopija:

- veliki poprečni m'yaz (m. psoas major);

- palica m'yaz (m. iliacus);

- kvadratni m'yaz poprijeko (m. quadratus lumborum);

- klupska oprema (os ilium);

- bichni kryzhovy arterije (aa.sacrales laterales) - gornja i donja (superior et inferior), koje krv sisa:

- ciste i muskulatura kryzhovoy dilyanka (ossa et musculi regionis sacralis);

- leđna moždina (matres spinales).

- gornja sidnična arterija (a. glutea superior), kamo se ulazi iz zdjelice (zdjelice) kroz nadgranularni otvor (foramen suprapiriforme) i cirkulaciju krvi:

- sídnichní mu'yazi (mm.glutei);

- kulshovy zglob (art.coxae);

- donja sidnična arterija (a. glutea inferior), koja izlazi iz zdjelice kroz foramen infrapiriforme i cirkulaciju krvi, važno je:

- veliki sidnički mjaz (m.gluteus maximus);

- shkíra sídnichnoíї dílyanka (cutis regionis glutealis);

- stražnji dio arterije (a.obturatoria), koji ide od zdjelice kroz stražnji dio kanala (canalis obturatorius) do prošivene (femur), de bloodsuckingê:

- backsplash (mm.obturatorii interni et externi);

- kulshovy nagib (art. coxae);

- u sredini prošivenog mišića (musculi mediales femoris): mm. adductores longus, brevis, magnus et minimus; m. pektineus, m. gracilis;

- shkíru zovníshníkh statovih organa (cutis organorum genitalium externorum);

- glava četke stegnova (caput femoris).

- pupčana arterija (a. umbilicalis), u sloju ljudi, prerast i funkcionira samo u dijelu klipa, odakle bi trebala ići:

- gornje arterije mičurova (aa. vesicales superiores) do vrha kutikule (apex vesicae urinariae);

- sechavídní gílki (rr. ureterici) na donji kraj odjeljka (ureteri).

Prije orašari unutarnje arterije kluba (rr. visceralis arteriae iliacae internae) treba biti:

- arterija sjemenog kanala (a. ductus deferentis), kod ljudi koji piju krv:

- sím'yavinosnu vod (ductus deferens);

- donja arterija mikhurova (a. vesicalis inferior), krvopija:

- sečovy míkhur (vesica urinaria);

- rektum (rektum);

- među čolovicima idite na natezanje do punaste dlake (rami glandulae vesiculosae) i prednje strane naftalina (rami prostatici);

- kod žena od nje, podignite se na suho (rami vagine);

- srednja rektalna arterija (a. rectalis media), krvopija:

- ampulla recti;

- m'yaz-pidiymach posjetitelja (m. levator ani);

- među čolovicima idite na natezanje do punaste dlake (glandula vesiculosa) i prednje strane dlakave kose (prostata)

- za njezine žene idite u rodnicu.

Srednja rektalna arterija (a. rectalis media) anastomoza:

- iz gornje arterije rektuma (a.rectalis superior) iz donje arterije brijovaya (a.mesenterica inferior);

- iz donje rektalne arterije (a.rectalis inferior); iz unutarnje soromitne arterije (a.pudenda interna);

- maternična arterija (a. uterina) prolazi kroz lišće širokog ligamenta maternice (lig. latum uteri) od maternice maternice (cervix uteri) do dna maternice (fundus uteri); iz njega ući:

- pihvova arterija (a. vaginalis)

- cijevna cijev (r. tubarius);

- jačnikov gilku (r. ovaricus), anastomoziran iz arterije jajnika (a. ovarica) iz trbušnog dijela aorte (pars abdominalis aortae);

- unutarnja arterija sestrinstva (a.pudenda interna), kako ući iz praznjenja zdjelice (cavitas pelvis) kroz foramen infrapiriforme, a zatim kroz podnevni otvor maliuma (foramen ischiadicum) - sidnicho-vidhidnikova fossa (fossa ischioanalis).

U tsiy yamtsi (fossa ischioanalis) iz unutarnje sestrinske arterije (a. Pudenda interna) ulaze:

- donja rektalna arterija (a. rectalis inferior) i stavlja se na:

- arterija međice (a.perinealis) do međice (musculi perinei);

- gilki novim organizmima (rami organa genitalia externa).

Arterija kluba Zovnishnya

(arteria iliaca externa)

Ime arterije kluba je nastavak arterije društvenog kluba (a. Iliaca communis), kroz lacuna vasorum, da uđe u stolicu (femur), čak da se naziva stegna arterija (a. Femoralis).

Iz arterije kluba idite na:

- donja epigastrična arterija (a. epigastrica inferior), ulaze na dnu ravnog trbušnog mišića (vagina musculi recti abdominis), opskrbljuju trbušni mišić krvlju (mm.abdominis) i idu na:

- stidne glave (r. pubicus), gledano sa stražnjeg dijela glave (r. obturatorius) ili možda dodatkova zatulna arterija (a. obturatoria accessoria);

- arterija disfunkcionalnog mišića testisa (a. cremasterica) u holovikovima;

- arterija oko materničnog ligamenta (a. ligamenti teretis uteri) u žena.

Donja epigastrična arterija (a. Epigastrica inferior) anastomozira stražnju arteriju (rami arteriae obturatoriae) kroz stražnju glavu (r. Obturatorius);

- Cirkumflexa ilium profunda je šira i šira od gornje prednje klupke (spina iliaca anterior superior), odakle rami odlazi u:

- trbušni mišići (mm. abdominis);

- zdjelica (mm. zdjelica).

Glyboca oginalna arterija klupske ciste (a.circumflexa ilium profunda) anastomoza s grlom klupsko-poprečne arterije (rami arteriae iliolumbalis).

Spilna klubova Beč

(v. iliaca communis)

Spílna klubova beča Smještena na rijeci kriszhovo-club suglob (art. Sacroiliaca) sa zlitty:

- interni klub veni (v. iliaca interna);

- zovnishnioi klub veni (v. iliaca externa).

Interni klub Beč

(v. iliaca interna)

Interni klub Beč može:

- unutar pritoka, sve dok se distribuira jedna arterija.

Uz bočne pritoke unutarnjeg venskog kluba je takav:

- gornji s_dnichn_ veni (vv. gluteae superiores);

- donji sídnichní veni (vv. gluteae inferiores);

- stražnje vene (vv. obturatoriae);

- bichni kryzhovy veni (vv. sacrales laterales);

- palica preko vene (v. iliolumbalis), koja se često ulijeva u kralježničnu venu (vena iliaca communis);

- srednja Beč Kryzhova (v. sacralis mediana), koja se često ulijeva u venu live spilnu (vena iliaca communis sinistra).

Nutroschevove pritoke unutarnjeg kluba veni nastala od takvih venskih tračeva:

- jezivi venski tračevi (plexus venosus sacralis);

- ispred mychurovozalous venskih tračeva (plexus venosus prostaticus), unesite u jak:

- gliboka stražnja vena statičnog člana (v. dorsalis profunda penis);

- gliboki veni statičnog člana (vv. profundae penis);

- vene na stražnjim vratnicama (vv. scrotales posteriores);

- mihurični venski tračevi (plexus venosus vesicalis), jak uključuje:

- míkhuroví veni (vv. vesicales);

- rektalni venski tračevi (plexus venosus rectalis), jak uključuje:

- gornje rektalne vene (vv. rectales superiores), koje se ulijevaju u donju brijovsku venu (v. mesenterica inferior);

- srednje rektalne vene (vv. rectales mediae), koje se ulijevaju u unutarnju venu kluba (v. iliaca interna);

- donje rektalne vene (vv. rectales inferiores), koje se ulijevaju u unutarnju sororitnu venu (v. pudenda interna);

- maternički venski tračevi (plexus venosus uterinus), jak uključuje:

- maternična vena (vv. uterinae);

- píkhvove venski tračevi (plexus venosus vaginalis), jak uključuje:

- maternična vena (vv. uterinae).

Tema 2. Vegetativni živčani sustav.

Shiyni dijelovi napuhanog živca i slatki stovbur. Shiine tračevi.

Unesite vodeći dio živca blukusa:

- grlo grlo, yaka odjednom grla ulično-ždrijelnog živca i sjedište preslatki stovarski čamac Ogovarat ću u grlu. Ujutro se šalje zapovijed za vođenje tajne pomoću sluznice ždrijela. Glotkova gilka, koja je pohranjena iz vlakana ruff, uključuje:

- gornji i srednji zvukovi grla ;

- uvjeti moje osobne komunikacije, iza vinjete zatezanja mijaza ovisnosti o pidnebynoi;

Slatki stovbur je momak koji prolazi bočnom stranom grebena da bi bio pohranjen sa 20-25 sveučilišta slatkog stovbura ili slatkog sveučilišta u blizini grebena, gdje pravite svoje spojeve.

Slatki stovbur trgovina od:

- 3 shiynikh sveučilišta lijepog stovbura;

- 10–12 sveučilišta za njegu lijepih stovbura;

- 4–5 poprečni vuzli lijepog stovbura;

- 4-5 kryzhovyh sveučilišta lijepog Stovbura;

- jedna nesparena kuprikova škola lijepog stovbura.

Gornji Shiyny Vuzol najveći vuzle slatkog stoovbur, yaky ispred poprečnih grebena - shinnyh grebena.

Uđite u gornju školu gilki, kako se osvetiti glavi živčanih vlakana:

1.potnígílki, kao dobro preslatki stowboer vuzol s - živci leđne moždine.

2. Unutarnji karotidni živac, koji je tijekom oblika usmjeren na istu arteriju unutarnje ogovaranje spavanja, kao odjednom iz arteriyu uđite u praznu lubanju kroz pospani kanal.

U karotidnom kanalu iz unutarnjeg pospanog ogovaranja uđite u pospane bubnjaste živce na sluznicu srednjeg zraka.

Kad uđete u unutarnju pospanu arteriju, iz pospanog kanala, iz unutarnjeg pospanog trača uđite u simpatički korijen krio-pedijatrijskog sveučilišta - kvrgavi stjenoviti živac, koji će se sjajnim živcem izgubiti kriopodni živac. U skladištu prođite kroz kanal kriopoda u krilo-pidnebinnoj jami, ići uz krilo-pidnebynny vuzol.

Lijepa vlakna u skladištu krilo-inferiorni živci Pozdrav, lijepa inervacija Sudina i Zaloza:

- sluznica nosnog pražnjenja i pražnjenja usta;

- s kompletnom ljuskom; konjunktiva donje crte;

Dio unutarnjeg pospanog trača, jak je pržen u utoru dlijeta, ne naziva se često chirist tračevima.

U živopisnu jamu lijepa vlakna unutarnjeg pospanog trača padaju u vid periarterijskih tračeva unutarnje arterije, poput unutarnje pospane arterije.

Od tračeva licem u lice, pređite od lijepog korijena do parasimpatičkog sveučilišta vyik.

Vlakna lijepe jezgre ne prolaze kroz srednju školu, a u skladištu kratkih visokih živaca mogu doći do unutarnje jabuke i iznutra suca oka..

Na praznoj lubanji, unutarnji pospani trač se nastavlja na navkolodinne tračeve unutarnje pospane arterije.

3. Divni pospani živci, kako doći do najnovije pospane arterije i lijepo se oblikovati bešćutni tračevi iz snova, jaja poigrati se imenom pospane arterije.

4. Smješten je vratni živac stacionarna unutarnja vratna vena prije vratni otvor, deregaluzhutsya na gilki, idi u skladište, parovi kranijalnih živaca.

5. Laringealno-ždrijelno grlo, za sudjelovanje u odobrenom laringealno-ždrijelni tračevi, innervuyuchi sluznice i krvnih žila ždrijela.

6. Gornji vratni živac, koji je paralelno prije preslatki stovarski čamac.

Desni gornji vratni živac prolazi kroz rame brahiocefalne stolice i ulazi gliboku dio tračevi srca na stražnjoj površini luka aorte.

Livius superior cervikalni živac leži do lavalne pospane arterije, spušta se na površinski dio tračevi srca, yake roztashovani mízh luk aorte i bratimljenje legendarnog stovbura.

Srednji shiyny vuzol nije pokvarljiv, raspoređen ispred poprečnog grebena.

Srednje sveučilište shiyny podaci iz:

- gornje sveučilište shiyny s jednim mijvuzlovoy gilkoy;

- donja shiyny viša škola dvije kuće s nižom srednjom školom, koja ključanica u blizini arterije ključne kosti.

Pogled na srednju školu Uključeno je sljedeće:

- spoluchnígílki do - shiynyh kralježničnih živaca, inodí do;

- jedan ili dva tanka živca iz srednje škole. Smrad uzeti sudbinu u odobren:

- bešćutni pospani tračevi ;

- ogovaranje donjeg štita, Štitaste i štitaste zavojnice Innervuchi;

- srednji vratni živac, paralelno i sa strane gornjeg vratnog živca za ulazak gliboku komadić ogovaranja srca.

Kada postoji srednja srednja škola, sve imenovane glave izlaze iz čvorova srednje škole na razini poprečnog grebena i kvržice živaca i vlakana u središtu škole pada sa školskog sveučilišta.

Nizhny shiyny vuzol često se naljuti na prvi vuzol za njegu koji hoću šiino-prsni vuzol za živahnu srednju školu.

ležite na unutarnjoj strani prvog rebra, iza arterije ključne kosti na mjestu gledanja s njezinog grebena.

Víd niža škola Uključeno je sljedeće:

- spoluchnígílki, yakí idu na - shinny kralježnične živce;

- petlja za ključanicu, lovit ću ispred arterije ključanice. Lijepa vlakna lanca petlji postavljenih na umjetničkom djelu trač, jaja na ključevima ključnice, dohvatljivi organi i tkanine, prazno tkivo dojke i gornja kintsivka;

- hilki na venski živac freničnog živca;

- kralježnični živac, popravit ću ga u blizini leđne moždine kičmeni tračevi. Tse tračevi prodovzhutsya s kralježnicom do mozga leđne moždine i obolona;

- donji vratni živac, koji se spušta do kliznog dijela tračevi srca.

Torakalni dio lijepog stovbura i grudnog koša nadimanja živca.

Slatki stovbur je momak koji prolazi bočnom stranom grebena da bi bio pohranjen sa 20-25 sveučilišta slatkog stovbura ili slatkog sveučilišta u blizini grebena, gdje pravite svoje spojeve.

Iz torakalnog dijela živca blukusa ući:

- rotacijski grkljanski živac - zlo oginaê na dnu luka aorte, a desno, na dnu, na dnu desne pídclavicular arterije, okrenite se prema shii kroz gornji otvor tkiva dojke a tvoj kintsevoy gilkoyu - donji grkljanni živac - sluznica inervusa grkljana ispod glasovne kutije.

Yogo vlakna Innervirajte grlo grkljana, iza vinjete jezika poput lika.

Iz rotacijskog grkljanskog živca ući:

- dušnički živci, osjetljivi i parasimpatički čvorovi živčanih vlakana;

- stravohidní gílki, osjetljivi i parasimpatički na čvorove živčanih vlakana;

- donja srca grla, parasimpatička, spuštaju se do ogovaranja srca;

- prsa srca - parasimpatičar, idi do srdačnih tračeva. Kroz piliće se prenosi naredba za promjenu frekvencije ili snage srca, što brže zvoni srce;

- dušnik da bronhijalne cijevi, kako se izvući iz nodalnih vlakana iz preslatki stovarski čamac i legendu ogovaraju. ostat ću bronhije i odjednom ući s njima Legenda ;

- stravohídní gílki, kako možeš ogovarati.

Presjek lijepog stovbura i poprečni vidd nadutog živca. Vegetacijski tračevi crnog otpada.

Preko lijepih sveučilišta u Stovburu predstavljeni su:

- 4-5 sveučilišta preslatkog stovara ;

Tsí vuzli roztashovany na prednjoj plohi poprečnih grebena, blizu sredine velikog presjeka.

Preko sveučilišta desnorukih simpatičnih stovburiva kako bi se slagali sami sa sobom s primljenim gilkama.

Prije pershogoother u trećem poprečna sveučilišta dođi s punom bocom.

Víd kožni poprečni čvorovi sladak stowboat do poprečni kralježnični živci Unesi:

- dobro i dobro;

- poprečni unutarnji živci.

Živci idu do kranijalnog pleksusa i živčanih vlakana, također čvorova živčanih vlakana.

Kroz aortno ogovaranje stvara se iza toka trbušnog dijela aorte i unutar grla. Najviše tračeva, ustvrdit ćemo oblik kranijalne aorte, to je tračevi osnove černi stovbura, poput velikog praviy i livy cherevny vuzli.

U obliku kranijalnih tračeva, kranijalna aortna granica poprima sudbinu velikih, malih i poprečnih unutarnjih živaca, stražnjeg krvavog stovbura, dijafragmatičnih živaca. Na dnu tog naprijed ogovarajućeg kranija bezposredno prolaze gornja brigada; rašireni duž klinastog vratila, učvršćujući pečinke, šlunkove, slezenske tračeve, vidi grlo do dijafragme, pidshlunkovaya zalozi, crijeva s dvanaest prstiju.

Ogovaranje gornje brigade roztashovane iza toka arterije gornje brigade i poruka najave iz aorte je jedan ili dva gornja bryzhovnh vuzli. Tračevi, prošireni treperenjem, oblikom crijeva i, nadilazeći korijene briga, brinu o sudbini tračeva niže brigade. Za rakhunok donjeg briejovy vinikê verkhn pryamokishkov tračevi.

Ogovaranje Pechinka je bezposerednim napretkom cherevny; roztashovane za tijek izjava, dok su prodirali na kapiju i izlazili kroz vrata peći. Od sada idite na dijafragme, prije nego što uho donje desne arterije dijafragme zamijeni mala viša škola. Ogovaranje Pechinkove može se povezati s tračevima pidshlunkovalozovy i verkhny bryzhovim.

Tračevi o Shlunkovu - prženje iza toka šlunkovitih posuda. Razgaluzhutsya na dilyantsi malo iskrivljeno utonuo; ma zvyazok s pechinkovy, pídshlunkovylozovym i gornjim brijovym tračevima.

Ogovaranje selezina je bezposrednim napretkom cherevnyh, roztasovana iza tijeka tračeva slezene, podvezivanje muljem i pídshlunkovalozovym tračevima.

Prije drugog ogovaranja, odobrenog od lubanje aorte, postoje takvi unutarnji tračevi: nirkove -, nirkove, sechovidne, yachkove yachnikov /, pidshlun-kovozalozove zgaduvalosya vische. Na dnu tračeva aorte bez prelaska na gornju pidcherevne.

Parasimpatički dio napuhanog živca da se čuvaju iz stražnje jezgre krvavog živca numeričkih unutarnjih sveučilišnih sveučilišta, koja su biliaorganski trač unutarnjih organa.

Centar sveučilišta trebao bi ući u skladište srca, stravohida, naslijeđa, šlunkova, crijevnih, prednjih i autonomnih autonomnih tračeva autonomnih tračeva - da bi se inerviralo glatko tkivo tkiva, srce unutarnjeg tkiva prsnog koša i jezgra.

Iz celijakijskog dijela živca blukusa ući prednja krvava peć da stražnji krvavi stovbur.

Provrt, čahure, očigledno, na prednjoj i stražnjoj strani gnojnice, oni se odjednom ugrađuju iz unaprijed čvorovitih lijepih vlakana, očito su prednji i stražnji privez.

Ogovaranje ogovaranje gilki prije:

- crijeva točno do ulaza u zdjelicu maliuma gornjeg dijela donjeg kolona.

Otzhe, potisnici prednjeg krvavog stowburra Innervate:

- šlunkovsko-crijevna cijev do donjeg crijeva i

- uđite u zadnji stovbur trač odjednom s vlaknima Innervate:

- organ praznog otpada.

Kroz parasimpatička živčana vlakna, koja se prebacuju na druge neurone na intramuralnim sveučilištima, prenosi se naredba za poboljšanje peristaltike, opuštanje mišića, stiskanje i uvid u tajnu vinove loze.

Kroz osjetljiva živčana vlakna prenose se osjetljive informacije iz organa u crvu prazne do razine ulaza u zdjelicu maliuma.

Vertebralna cijev i crijeva živčani su samo s prilično lijepim živčanim vlaknima.

Prije crni dio ogovaranje i ogovaranje tračeva i ogovaranja visokoškolskih ustanova:

1. Cherevne aortni tračevi, jak rozmíshchenya na ispred da bice kranijalnog dijela aorte odobrio sam gilkami vlakna preko čvorova iz gornja poprečna sveučilišta lijepa stovbur.

Vlakna ogovaranja celijakije aorte se spuštaju arterijski zglobovi trbušnog dijela aorte, kalupljenje nadimanje živca ja crijevnih živaca inši trač.

2. Sveučilišta s difrakcijom, poput razmaknutih u blizini arterije donje dijafragme, i sudjeluju u tračevima.

3. Čerevne tračevi, koje nazivam pospanim tračevima, otkaz u blizini cherniy stowbur odobrio sam gilkami:

- tračevi kranijalne aorte;

- veliki crijevni živac;

- tanki crijevni živac;

- desni frenični živac.

Parasimpatički prednji čvorovi fibularnih živčanih vlakana i osjetljiva vlakna dijafragmatičnog živca prolaze kroz tračak kranije i ne probavljaju se.

Na sveučilištima grubih ogovaranja kako bi se osvetili ostali neuroni lijepog dijela, zamijeniti dio prilično prednodularnih živčanih vlakana.

Ogovaranjem se osvećujemo za dvije različite škole, poput roztashovanija sa strane černij stovbur.

Između sveučilišta za ulazak lijepi čvorovi glave živčanih vlakana, kako se skrasiti parasimpatički živčani čvorovi i vlakna nadimanje živaca da preuzme sudbinu u odobren suci ja ogovaranje organa.

Prije crni tračevi stvoriti takve tračeve:

- ogovaranje pechinkove, kako nastaviti dalje crni tračevi do vrata peći i da ode pečinkovite arterije. U jogu odobren uzeti sudbinu živci vlakana kranijalnog pleksusa i pred-čvorovi vlakana prednjeg krvavog stovbura;

- tračevi selezinkove ;, yake će otići arterija slezene. ;... nastavljam crni tračevi ;

- ogovaranje šlunkova arterija liva šlunkova nastavljam crni tračevi. U odobren puno tračeva da oduzmu svoju sudbinu potisnici prednjeg krvavog stowburra ;

- pidshlunkovozalozove tračevi, što obplitaê Stov oluje arterija gnojnice ;

- nadnirkov ogovaranje u blizini gornjih arterija a u vlastitom skladištu ima mnogo lijepih sveučilišta i nervnih vlakana koja dosežu cerebralni govor ;

- aortno-nirkovita sveučilišta - lijepa, mala bílya mistsya vídhozhennya iz aorte arterija nirkovo.

Sa sveučilišta ući u simpatičke živčane čvorove živčanih vlakana i pridržavati ih parasimpatičkih živčanih čvorova živčanih vlakana blukularnog živca koji preuzimaju sudbinu u odobrenoj presudi i ogovaranju organa;

- Ogovaranje Verkhny Bryzhove, rasipanje u blizini gornje arterije brigade da njezin žilok. Bilya mistsya vidhozhennya iz aorte gornje brijovaya arterije rozetiranja slatka Verkhniy Brizhovy Vuzol ;

- nizhn bryzhove tračevi razmíshene u blizini donje arterije brigade da njezin žilok.

Bilya mistsya vidhozhennya iz aorte donje brijovaya arterije rozete slatka Nizhny Bryzhovy Vuzol.

Gilki tsi zagrljaj ogovaranja gornja rektusna arterija već do rektuma ;

- tračevi, gdje je dio tračeva lubanje aorte i tračevi s klipovima gornja arterija brijovo da donja Brigue arterija..;

- crijevne tračeve, yake osveta na tankom crijevu odobrio sam živčana vlakna Brigova ogovaranja. Ogovaranje je tako snažno ogovaranje koje se istrošilo na stomaku tankog crijeva:

- na trenutke tračevi, osvetiti se seroznoj opni tankog crijeva;

- mijazo-crijevni tračevi za Auerbachove tračeve, raspoređene između dvije kuglice sluznice tankog crijeva i regulacije crijevna peristaltika.

- trač, za Meissnerove tračeve, za osvetu na sluznici tankog crijeva, sluznica sluznice da crijevna sluznica sluznice tankog crijeva ;

- tračevi gornjeg rektuma, što je odobreno tračevi živaca donje brigade ja lovim gornji rektum ;

- tračevi nirkove, yake lov nirkova arterija ja osvetiti se nirkovi vuzli ;

- ogovarati svako malo sevodi odobrio sam živčana vlakna tračeva lubanje aorte da nirk tračevi ja kod aortno-nirkovita ;

- ychnikova tračevi, yake otochuê yêchnikov arterije odobrio sam živčana vlakna kranijalnih aortnih ogovaranja da nirk tračevi ;

- ychkov tračevi, yake otoch jačkova arterija odobrio sam živčana vlakna tračeva lubanje aorte da nirk tračevi ;

- tračerski klub pravo da livu palice i arterije ja je promocije ogovaranja ogovaranja na klub arterija. i;

- stegovy tračevi e, scho roztashovany u blizini klipa prošivenih arterija i ê Nastavak klupskog ogovaranja.

Taz je dio lijepog stovbura. Zdjelični oblik parasimpatičkog živčanog sustava. Vegetacijsko ogovaranje zdjeličnih organa.

Preko lijepih stovburskih sveučilišta predstavljeno je:

- 4-5 sveučilišta preslatkog stovara ;

Tsí vuzli roztashovany na prednjoj plohi poprečnih grebena, blizu sredine velikog presjeka.

Preko sveučilišta desnoruki simpatični stovburyv sprijateljiti se sam sa sobom s primljenim gilkama.

Prije pershogoother u trećem poprečna sveučilišta dolaze s cijelom ponudom pića.

Víd kožni s poprečni čvorovi sladak stowboat do poprečni kralježnični živci Unesi:

- dobro i dobro;

- poprečni unutarnji živci.

Tsi živci idu na kranijalno ogovaranje jaka živčani čvorovi i vlakna, Takokvržice živaca i vlakana.

Kryzhovy vuzli lijepog stovbura odobrio je tri vuzlija, poput laži na površini bazena četke kryzhovo, usred prednjih kryzhovyh otvora.

Na dnu desne strane prilično je stovbury dođi blizu završiti u neupareno sveučilište - na prilično sveučilište kuprikov.

Desno i livi kryzhovy vuzli sprijateljiti se sam sa sobom poprečne čeljusti. Od njih idu:

- spoluchnígílki do križovitih kralježničnih živaca;

- kryzhovy nutroshchevy živci, dok idete na:

- tračevi gornjeg dijela lubanje;

- tračevi donjeg gušterače.

Gornje pidcherevne ogovaranje na prednjoj površini kralježničkog stupa - na rubu unatrag arterija kluba. Na rubu drugog krivog grebena, tračevi se šire na dvije glave, str. / I idite do tipa s desne strane, a dolje ogovarajte,. na stražnjim zidovima male zdjelice. Za rakhunok donjeg pidkranijalnog ogovaranja stvaraju se takvi unutarnji tračevi: u srednjem rektumu, donjem rektumu, ispred grla, u sredini, maternice-maternice i živaca klitorisa statutarnog člana maternice. /.

Do zdjeličnog dijela središnji viddilu parasimpatički dijelovi preklapaju se s iskrivljenim parasimpatičkim jezgrama koje leže u syrij govor - križni segmenti u leđnoj moždini - između prednjih i stražnjih rogova, - bichno - u sredini jezgre.

Na dio zdjelice periferni pogled parasimpatički dijelovi leže u zdjelici sveučilišta, odlazeći od ostalih neurona. Da ode k njima parasimpatički korijen; živci jezgre zdjelice;... - ispred parasimpatičkih vlakana i izlazak iz čvorova ispred čvorova aksonskih vlakana drugih neurona.

Axoni klin kryzhovy parasimpatičke jezgre izlaze iz leđna moždina u skladištu prednji uglovi, a zatim u skladištu prednje brave križovitih kralježničkih živaca a kad prođem otvori ulazna vrata pretvarati se parasimpatički korijen; živci jezgre zdjelice;., scho ulaze u skladište soromitičnog živca.

Parasimpatički korijen; živci jezgre zdjelice;... ići tračevi niže brigade - donji pidkranijalni tračevi, u skladištima yogo gílok dometa pozivi unutarnjih državnih organa, organi sustava za klanje i crijeva, kako roztasovany u praznoj maloj zdjelici.

U trgovinama orgulja abo za njih uzdrmati ogovaranje organa, poput parasimpatičkih bazena sveučilišta, na neuronima završavaju ispred živčanih čvorova i vlakana zdjeličnih crijevnih živaca.

Izrasline neurona na zdjeličnim sveučilištima su parasimpatički centri živaca vlakana, orgulje da ih inervoyut glatka posteljina da zalozi.

Zdjelični unutarnji živci za poticanje crijevne peristaltike, opuštanje unutarnje sluzi - stisnite posjetitelja i t..

Centri koji kombiniraju i reguliraju funkcije simpatičkog i parasimpatičkog dijela autonomnog živčanog sustava, trule u kurjim očima, jezgrama hipotalamusa i u mutnoj pločici.

Vishí centri, sho koordiniraju aktivnost živčanog sustava, osvećujte se u kori velikog mozga.

Prije zdjelični dio nutrokratskog ogovaranja i srži visokoškolskih ustanova da lažu:

1. Vrhunski pidcherevne tračevi; prednje-krestalni živac;... nespareni i nespareni dvostruka aorta na prednjoj plohi poprečnog grebena da misa.

Odobrava se glavni trač:

- glokami kranijalni aortni tračevi;

- poprečni srčani živci iz donjih poprečnih čvorova lijepog stovbura;

- Kryzhovy crijevne živce iz prvog Kryzhovy vuzle lijepog Stovbura.

Od gornjeg kranijalnog ogovaranja pravo da liviy dječji živci, kako prijeći do donjeg subkranijalnog ogovaranja ;

2. Donji pidcherevne tračevi; ogovaranje zdjelice; - dečko i djevojka ispred i s obje strane rektuma na površini posjetiteljeve poruke.

Donji pidchevne tračevi su odobreni lijepa živčana vlakna kranijalnih živaca tračevi gornjeg lubanje i parasimpatička vlakna živaca zdjeličnog crijeva - parasimpatički korintz.

Donji pidchevne tračevi su takvi tračevi:

- tračevi srednje rektuma, yake rozmíshchene u središtu srednjeg dijela rektuma í odobrili su ih glavari gornjeg rektuma;

- donji rektalni trač roztashovane na stanici donjeg dijela rektuma da na glavni kanal i odobrio gilkami:

- donji p_dkranijalni trač;

- tračevi gornje rektuma;

- tračevi srednje rektuma;

- donji živci rektuma.

Iz donjeg rektalnog pleksusa uđite u gornji iz živaca.

3. Matkovo-píkhvove tračevi, roztashovane sa strane maternice i pihvi odobrio sam grlo donji kranijalni tračevi da trač.

O tračevima maternice pikhvoví živci da gilki prije:

4. Prije nego što ogovarate, ogovarajte kod kuće, natrag da donje površine ispred šumskog poda i odobrio gilkami:

- donji p_dkranijalni trač;

5. Tračevi sm'yavinosnoy kanala - dečko, otići ću cím'evinosnu kanal odobrio sam gilkami donji kranijalni tračevi da trač. Víddaê gilki prije punašnih često zalozi.

6. Mikhurov ogovaranje, nesporazum na malim zidovima pljeve odobrio sam parasimpatički živci zdjeličnih crijeva.

7. Slavljenje živaca klitorisa, grlo donji kranijalni tračevi dohvaćam klitoris, nakon što je prošao kroz presječnu dijafragmu;

8. Živci vršnjaka zakonskog člana trebaju se popraviti s prednje strane mišićavog ogovaranja i otići do člana statuta. Na stražnjoj strani statičnog člana, smrad se nalazi iza leđnog živca statičnog člana i puše do klesanog tijela statičnog člana.